a

St Beauty House

на телефон

359 887 800418

Очакваме вашето обаждане!


a

St Beauty House

на адрес

26 Antim I Str, 1303, Sofia, Bulgaria

Очакваме ви на нашият адрес!

7 грешки, които трябва да избегнете, ако планирате сватба

1. Оставяте всичко за последния момент

Планирането на сватба изисква голяма предварителна подготовка. За да бъде този ден незабравим за Вас и Вашите гости, е необходимо да се доверите на екип от професионалисти – фотограф, видео оператор, декоратори на празничната локация на събитието, чийто избор е особено важен. Ако искате да сте спокойни и сигурни, че сте взели най-правилното и добро решение, започнете планирането няколко месеца по-рано. Така ще се подсигурите, че хората, които ще се заемат с всичко, свързано със сватбата, ще са на Ваше разположение. Разбира се, винаги ще се намери решение, дори в последната минута, но рискът си е риск: може да се окаже, че сте сгрешили в избора си или сте пропуснали нещо. Какъв е правилният подход?  Изберете дата и място на събитието поне 6 месеца по-рано. След тази първа особено важна стъпка всичко останало следва да бъде съгласувано с направения избор, но не се бавете с ангажирането на екипа от професионалисти, за да не се окаже, че друга влюбена двойка ви е изпреварила и хората, към които сте решили да се насочите, вече са запълнили графика си. През последните години се наблюдава тенденцията нетърпеливите кандидат-младоженци да започнат с планирането на сватбата още от предходната година. Уикендите през летните месеци – в периода май – септември, не са много, което създава условия за голяма конкуренция.

2. Не знаете кои са забранените дати за църковен брак за текущата година

Искате да имате и църковен брак, но не сте запознати с канона. А това е важно, защото има определени дати, на които той забранява венчавките. Може да попаднете на свещеник, готов да направи нарушение, но, все пак, обмислете добре подобен вариант. Особено ако сте религиозни или суеверни. Тази информация е леснодостъпна, може да се открие в интернет или като се обърнете към църковен служител. Ако желаете църковният брак и сватбата Ви да бъдат в един и същи ден, направете справката навреме. В случай, че вече сте избрали за сватбата дата, която е под църковна забрана, съществува възможност да изместите църковния брак за по-ранна дата.

3.Купили сте си рокля, която не търпи корекции, много отрано преди сватбата

Всички бъдещи булки се вълнуват, иска им се час по-скоро да се видят в сватбения тоалет. Това е разбираемо и напълно естествено. Но не прибързвайте, особено ако роклята е тип „русалка“. Всяка промяна в теглото в посока нагоре или надолу може да наложи да се прави корекция. Има модели на рокли, при които подобен риск не съществува, но ако сте перфекционистка, взискателна към своята визия, помислете по въпроса. Това, което можете да направите отрано, много преди сватбата, е да се ориентирате в модните тенденции, да си изберете тъкан и модел, ако ще се доверите на шивачка, а не на готов тоалет.

4. Пренебрегвате въпроса за времето през месеца на сватбата

През май и септември времето е непостоянно, променливо, а не може изцяло да се разчита на дългосрочна предварителна прогноза. Затова, ако сте избрали май или септември за Вашата сватба, за по-сигурно се ориентирайте към място на закрито, особено ако желаете да имате изнесен ритуал. Представяте ли си какво би станало с грима и прическата на булката и на гостенките на тържеството, ако по средата на ритуала възникне някакъв проблем? Неочакваният дъжд може да се тълкува и като щастливо предзнаменование, че на младото семейство ще му върви в живота по вода, но е по-добре водата да бъде лисната пред тях ритуално.

5. Изпращате поканите си непосредствено преди датата на сватбата

Не правете подобна грешка през периода на летните отпуски, ако за Вас е важно кои гости искате да присъстват на щастливото Ви събитие. Много хора правят резервации за своята почивка отдалеч, 2-3 месеца по-рано. Ако тя съвпада със сватбата ви, ще ги затрудните, защото ще нарушите плановете им, особено ако са свързани с пътуване извън страната. Затова би било добре да получат сватбената покана няколко месеца по-рано. Така ще се получи една добра координация между Вас и Вашите близки и приятели. Това ще бъде от полза и за двете страни. Всички желаещи да присъстват ще получат тази възможност и ще оценят жеста Ви да ги информирате своевременно.

6. Изпускате срока за корекция на финалната бройка куверти

Всяко място за сватбени тържества има собствени условия, с които сте длъжни да се съобразите. Повечето заведения позволяват първоначално зададената бройка куверти да подлежи на допълнителна промяна до конкретна дата преди сватбата. Най-често този срок е до 2 седмици преди събитието. След това нова корекция не е възможна, тъй като продуктите, с които се приготвя менюто съобразно куверта, са вече договорени от доставчиците и са заявени под определена бройка.  За да не плащате за куверти на хора, които няма да дойдат, изгответе списък с гостите, които ще присъстват, 2 седмици по-рано и го съгласувайте с мястото, където ще бъде сватбата.

7. Не сте подписали предварителен договор с мястото, където ще се проведе сватбата

Ако не сте подписали договор с мястото на Вашето събитие, желателно е да разполагате в писмена форма с всички условия и клаузи на споразумението още при даване на капаро за запазване на датата. Много често младоженци споделят, че по време на заплащането на капаро не са им предоставили договор, в който да се запознаят с всички условия и отговорности, с  които са длъжни да се съобразят в самия ден. Тези условия например включват покриването на липси и щети в залата, където се е състояло събитието, както и клаузи за отмяна на събитието в случай на неизпълнение на договора от страна на изпълнителя. Желателно е да се уточнят всички тези неща предварително, за да сте сигурни, че ще избегнете непредвидени  нежелани ситуации.

bg_BG
bg_BG