a

St Beauty House

на телефон

359 887 800418

Очакваме вашето обаждане!


a

St Beauty House

на адрес

26 Antim I Str, 1303, Sofia, Bulgaria

Очакваме ви на нашият адрес!

Световни тенденции в сватбената индустрия през 2023-та

Не може да се отрече, че 2022-ра беше историческа година за сватбите. Техният предсказан бум се случи и милиони тържества бяха организирани по целия свят. След две години на принудително отлагане, сватбите се завърнаха с пълна сила и се почувстваха по-желани и по-специални от всякога.

През 2023 г. основна движеща тенденция на това житейско събитие ще бъде стремежът към персонализиране и нарушаване на нормата. Булките и младоженците буквално пренареждат „молекулите“ на сватбите. Те мислят извън рамките на традиционното и правят своя голям ден уникален и неповторим.

През тази година влюбените ще залагат на абсолютната индивидуализация на запомнящото се за цял живот събитие чрез отклоняване от „типичния“ и традиционен сватбен облик и усещания. Бъдещи младоженци споделят, че повече от всякога искат да излязат извън „нормата“, свързана със сватбените традиции. Наблюденията са, че големите сватбени тържества остават на заден план и някои традиционни елементи,  например хвърлянето на булчинския букет, постепенно биват премахвани. Ориентацията към философския минимализъм –  „По-малкото е повече“ – набира все по-голяма скорост.  Това означава по-малки и интимни сватби в тесен кръг в нетрадиционна обстановка и облекло.

    Специалисти в сватбения бранш от цял свят отбелязват, че тенденциите като цяло ще имат по-малко влияние върху индустрията. Тези, които казват „да“, мислят и за преживяването, което предлагат на поканените гости. „В ден, който е изцяло техен, младоженците се фокусират върху това да осигурят на присъстващите близки и  приятели уникални емоции. Виждаме двойки, които дават приоритет на изживяването на гостите по толкова топли и сърдечни начини, независимо дали са домакини на 50, или на 500 гости.“

Едно нещо, с което повечето експерти в сватбената индустрия могат да се съгласят, е, че 2023 г. ще бъде изпълнена с многодневни събития и различни дестинации. „Тъй като хората се чувстваха толкова ограничени през последните няколко години, сега виждаме сериозен скок в запитванията за сватби в по-далечни дестинации. След като последните няколко години имаха ограничен достъп до пътувания, двойките са нетърпеливи да видят света и да доведат гостите си със себе си! Сватбеният организатор Брайън Рафанели добавя: „Нашите клиенти предпочитат пълното ангажиране на места и хотели, така че всички гости да са заедно по време на сватбеното тържество и да имат много дни, запълнени със събития.“ Планиращите виждат по-малък брой гости за тези дестинации с по-голям фокус върху допълнителни дейности извън церемонията и приема. „Много от нашите двойки искат да надхвърлят сватбените събития от петък до неделя и да създадат едноседмично усещане за общност за своите гости“, отбелязват Натали Пини и Мойра Томпсън от Whim Events. Тези събития са невероятен начин за нашите двойки да посветят възможно най-много време на семейството и приятелите.“

bg_BG
bg_BG